MZ - Aforizmë: Lasgush Poradeci

Gjer më sot shumë veta kanë shkruar kundra meje, por asnjë-herë s’jam përgjigjur. Se poeti s’përgjigjet, poeti bën veprën, vepra le të përgjigjet. Po të mos flasë ajo, poeti s’ka ç’të thotë.

Nxjerrë nga: "Lasgushi më ka thënë, ..."
P. Kolevica


"DHIMITËR HALQEU... ANKTHI I SHPIRTIT"

Botuar në Korçë
Disponohet, koston 6 euro, mund të kërkohet tek, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Gjendet gjithashtu në libraritë e Korçësë
Libri është depozituar edhe në bibliotekat: Korçë, Tiranë, Boston, Vienë, Cincinatië
 


"NEKTAR TËRPO ... DHE MENDIMI I LASHTË GREK"

Botuar në Korçë
Disponohet, koston 6 euro, mund të kërkohet tek e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Disponohet edhe në libraritë e Korçës
Libri gjendet i depozituar edhe në biliotekat: Korçë, Tiranë, Boston, Cincinati


 


"HISTORIA E MUZIKËS SË KORÇËS 1800 - 1940" (Autor: Vasil A. Ballauri)

Përpunoi dhe përgatiti: Ilia V. Ballauri
Botuar dy herë:
2003 dhe 2013, disponohen akoma pak kopje, çmimi 5 euro.
Cituar në punimet e tyre prej: E. Koço, Xh. Jorganxhi, V. Ziko, etj.
Gjendet i depozituar edhe në bibliotekat: Korçë dhe Tiranë.
Mund ta kërkoni tek e.mail - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 


KORÇA ENCYCLOPEDICA

Është një revistë tre mujore, koston 3$, ose 3€, për numur, (përveç shpenzimeve postare).
Janë ende të disponueshme të gjitha numurat. Revistat kanë numërtim në vazhdim, të faqeve (d.m.th. faqet e një numuri, pasojnë ato të një numuri më parë), kështu që, grumbullimi i njëpasnjëshëm i tyre, përbën një enciklopedi të vërtetë për Korçën. Mund ta kërkoni tek e.mail - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Përse këto vënde në qytetin e Korçës, quhen kështu (?) :
Kulla e Hirit,
Çezma e Shetros,
Deboja,
Qeroska.